Stuur je thermostaat via één lokaal bedieningspaneel
KNX is een veelzijdig en duurzaam systeem met een eenvoudige bekabeling. Naast de praktische voordelen zoals minder bekabeling, biedt dit systeem ook heel wat comfort betreffende het verwarmen en koelen van ruimtes. Zo kan thermostaatbediening geïntegreerd worden in lokale bediening. Hierdoor hoef je geen aparte thermostaatbediening meer aan je muur te bevestigen. Bovendien bevatten deze touchscreens een temperatuursensor waardoor ruimtes aangestuurd kunnen worden via individuele setpoints.
Klimaatplafonds: optimaal & gelijkmatig verwarmen
Klimaatplafonds bieden vele voordelen voor koeling en verwarming in kantoren. Ze zorgen voor gelijkmatige temperatuur en verhogen het comfort van werknemers. Deze systemen zijn energie-efficiënt, wat lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot betekent.
Klimaatplafonds zijn geruisloos, wat bijdraagt aan een rustige werkomgeving. Ze verbeteren de luchtkwaliteit omdat er geen luchtcirculatie is die stof en allergenen verspreidt. Esthetisch passen ze naadloos in moderne kantoorontwerpen zonder zichtbare units. Klimaatplafonds zijn duurzaam, vereisen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur, wat leidt tot lagere operationele kosten.
Bovendien kunnen klimaatplafonds naadloos geïntegreerd worden in een KNX automatiseren inclusief de dauwpuntsregeling. Het setpunt en de ruimtetemperatuurmeting worden gestuurd via het lokaal bedieningspaneel. Hierdoor zorg je voor een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke bediening voor werknemers.
Stuur luchtverwarming aan via bewegingsmelders
Het is mogelijk om de snel reagerende verwarming te sturen op basis van de aanwezigheidsstatus van werknemers. Er zijn drie soorten statussen die elk zijn gekoppeld aan een ingesteld setpoint. Bv, wanneer er geen werknemers in het gebouw aanwezig zijn, schakelt de verwarming automatisch in “Economy“-modus om het verbruik te minimaliseren.
Als de eigenaar of werkgever het alarm uitschakelt en dus een welkomstsfeer oproept, verandert de verwarmingsmodus van het kantoor naar “Stand-by”. Zo wordt het kantoor al voorverwarmd in afwachting van de aankomst van de werknemers. Wanneer iemand de ruimte betreedt, schakelt de kamerverwarming naar “Comfort” en bereikt het de optimale temperatuur.
Beperk je energiekosten
Verwarmen of koelen is niet voor niets één van de grootverbruikers in kantoren, je kan ze dus beter op een slimme manier aansturen om hoge energiekosten te beperken. Benieuwd naar hoe jouw kantoorgebouw kan besparen op energiekosten? We delen met plezier onze inzichten en mogelijkheden. Laat je contactgegevens via onderstaande knop achter zodat we je kunnen contacteren.